Webinaari | Järjestäjä Microsoft | Mennyt

Tekoälysovellusten eettisyys ja tietosuoja

Microsoftin Julkishallinnon tulevaisuus – webinaarisarjassa keskustellaan tekoälysovellusten eettisyydestä ja tietosuojasta.

Tapahtuma alkaa
tiistaina, 22.08.2023
klo 13:00

Tapahtuma päättyy
tiistaina, 22.08.2023
klo 14:00

Mennyt

Tekoälysovelluksilla on valtava potentiaali mahdollistaa seuraava digi- ja tuottavuusloikka. Voimme hyödyntää tekoälyä omassa työssämme ja palveluissamme taustalla, vaikkapa massiivisten tietomäärien analysoinnissa ja päätöksenteon tukena. On äärimmäisen tärkeää varmistaa, että tekoälyä kehitetään ja käytetään kestävällä, vastuullisella ja eettisellä tavalla. Tämä tarkoittaa sitä, että tekoälysovellusten on kunnioitettava perus- ja ihmisoikeuksia, kuten oikeutta yksityisyyteen, yhdenvertaisuuteen ja syrjimättömyyteen.

Yksi keskeinen kysymys tekoälyn eettisyyteen liittyen on tietosuoja. Tekoälysovellukset keräävät ja käsittelevät usein valtavia määriä henkilötietoja. Tämä edellyttää tiukkojen tietosuojasääntöjen noudattamista ja valvontaa, sekä tehokkaiden teknisten ratkaisujen käyttöä, joiden avulla voidaan estää tietovuodot ja väärinkäytökset.

Tilaisuudessa käsitellään seuraavia aiheita:

  • Microsoftin vastuullisen tekoälyn periaatteet
  • Kuinka varmistan henkilötietojen tietosuoja tekoälysovelluksissa ja Microsoft Open AI -palveluiden tietosuojakäytännöt
  • Ohjeita ja malleja organisaation oman vastuullisen tekoälystandardin luomiseksi
  • Fondian tarjoama ja näkökulma DPIA (The Data Protection Impact Assessment) tekemiseen tekoälysovellusten osalta

Tapahtumasta muualla