Yhdessä kohti tulevaisuuden opetusta
Digikilta on valtakunnallinen opetuksen järjestäjien verkosto, joka tukee kuntia kasvatuksen ja opetuksen digitalisaatiossa. Verkosto kokoaa yhteen eri kokoisia kuntia ympäri Suomen ja toimii tiiviissä yhteistyössä korkeakoulujen, yritysten ja muiden opetusalan toimijoiden kanssa.
Vuodesta 2025 alkaen Digikilta toimii itsenäisenä, jäsenkuntien rahoittamana verkostona, jonka toimintaa koordinoi Suomen eOppimiskeskus ry.
Miksi verkostoon kannattaa liittyä?
Kunnat kohtaavat jatkuvasti uusia opetuksen digitalisaation haasteita, joiden ratkaiseminen yksin voi olla vaikeaa ja resursseja kuluttavaa. Digikilta tarjoaa mahdollisuuden kohdata haasteet yhdessä, hyödyntäen koko Suomen kattavaa verkostoa tiedon ja kokemusten jakamiseen. Näin verkosto auttaa sekä pieniä että suuria kuntia löytämään yhteisiä ratkaisuja ja innovatiivisia käytäntöjä.
Digikillan ydintavoitteena on vahvistaa suomalaisen koulutuskentän digiosaamista, edistää digitalisaation hyödyntämistä oppilaitoksissa ja tukea opetuksen järjestäjiä tiedolla johtamisessa sekä yhteiskehittämisessä.
Historiaa
- 2016 Digikilta on perustettu vuonna 2016 Opetushallituksen rahoittamana hankkeena. Verkosto on kasvanut ja kehittynyt vuosien varrella, saaden kiitosta toiminnastaan niin kunnilta kuin muiltakin kentän toimijoilta. Digikilta on järjestänyt lukuisia seminaareja, webinaareja ja työpajoja, joissa on käsitelty ajankohtaisia opetuksen digitalisaatioon liittyviä teemoja.
- 26 Syksyllä 2024 verkostossa on mukana 26 erikokoista kuntaa
- 100 sekä lähes 100 yhteistyö-organisaatiota.
Verkostossa mukana
Jäsenyytensä vuodelle 2025 ovat vahvistaneet seuraavat kunnat:
Digikilta-verkostoon kuuluminen tarjoaa kunnille useita etuja
Yhteistyön voima
Verkosto mahdollistaa vertaistuen ja parhaiden käytäntöjen jakamisen, mikä auttaa kuntia kehittämään digiratkaisuja tehokkaammin.
Asiantuntijuuden jakaminen
Verkoston jäsenet pääsevät osallistumaan ajankohtaisiin webinaareihin ja seminaareihin, jotka tukevat digitaalisten oppimisympäristöjen kehittämistä ja päivittämistä. Jatkuva koulutustuki takaa, että kuntien opetus on aina ajan tasalla ja oppilaat saavat parhaan mahdollisen opetuksen.
Tietoturvallisuus
Verkosto kokoaa, jakaa ja kehittää hyviä käytänteitä, jotka tukevat opetuksen järjestäjiä tietosuojan edistämisessä. Verkoston kautta kunnat saavat ajankohtaista tietoa tietosuojaan liittyvistä laeista, asetuksista sekä käytännön suojaustoimenpiteistä. Jatkuva tiedonvaihto auttaa varmistamaan, että kuntien tietosuojakäytännöt vastaavat ajantasaisia vaatimuksia ja edistävät turvallisten oppimisympäristöjen toteutumista.
Säästöt ja tehokkuus
Yhteistyöllä voidaan välttää päällekkäistä työtä ja hyödyntää olemassa olevia resursseja tehokkaammin. Yhdessä järjestetyt koulutukset ja tapahtumat tulevat edullisemmiksi kuin yksittäisten kuntien itse järjestämät.
Vaikuttaminen ja yhteistyö
Digikilta toimii aktiivisesti yhteistyössä opetuksen digitalisaatiota ohjaavien tahojen, kuten Opetushallituksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa, tarjoten jäsenkunnille mahdollisuuden tuoda esiin näkemyksiään ja vaikuttaa alan kehitykseen. Verkosto ja verkoston jäsenet tekevät yhteistyötä myös tunnettujen teknologiayritysten, kuten Googlen, Applen ja Microsoftin kanssa, sekä muiden valtakunnallisten verkostojen, kuten Verkostojen verkoston sekä Oppiva- ja Innokas-verkostojen kanssa. Yhdessä Digikilta laatii myös lausuntoja, joiden kautta kuntien ääni kuuluu vahvemmin. Tämä laaja yhteistyö tarjoaa kunnille ajankohtaista tietoa ja uusia näkökulmia suoraan käytännön työhön.
Mitä verkoston jäsenyys maksaa ja mitä sillä saa?
Digikilta-verkoston kuntajäsenyyden vuosimaksu on 1 000 € + alv.
Tällä rahalla kunta saa:
Paikan Digikilta-verkostossa ja sen tarjoamat edut: jäsenyyden asiantuntijaverkostossa, joka tarjoaa vertaistukea ja hyviä käytänteitä sekä ajankohtaista ja tarpeellista tietoa opetuksen digitalisaation kehittämiseksi.
Maksuttoman osallistumisoikeuden kaikkiin Digikillan järjestämiin webinaareihin ja verkkokokouksiin.
1–2 maksutonta osallistumispaikkaa Digikillan järjestämiin seminaareihin. Matkat omakustanteisesti.
Mahdollisuuden osallistua Digikillan järjestämien tapahtumien suunnitteluun.
Kuntansa nimen ja logon näkyviin Digikillan julkiseen jäsenluetteloon.
Lisäetu vuodelle 2025: Mahdollisuus ilmoittautua ITK2025-konferenssiin edullisemmalla Digikilta-hinnalla.
Vuosimaksu maksetaan Digikilta-verkoston toimintaa fasilitoivalle Suomen eOppimiskeskus ry:lle.
Digikilta-verkoston jäsenyys uusiutuu kalenterivuosittain. Lasku seuraavan vuoden jäsenmaksusta lähetetään kunnille joulukuussa. Maksun eräpäivä on 10. tammikuuta. Kunnat vahvistavat jäsenyyden jatkumisen maksamalla vuosimaksun.
Jäsenyyden päättäminen
Mikäli kunta haluaa päättää jäsenyytensä, eroilmoitus tulee tehdä kirjallisesti marraskuun loppuun mennessä. Eroilmoitus lähetetään sähköpostitse Suomen eOppimiskeskus ry:lle: info@eoppimiskeskus.fi.
Liity Digikilta-verkostoon
Digikilta-verkoston jäsenyys uusiutuu kalenterivuosittain. Lasku seuraavan vuoden jäsenmaksusta lähetetään joulukuussa. Maksun eräpäivä on 10. tammikuuta.
Lisätietoja
Digikilta-verkoston toimintaa koordinoi Suomen eOppimiskeskus ry:
niina.kesamaa@eoppimiskeskus.fi
info@eoppimiskeskus.fi