Konferenssi | Järjestäjät Digikilta, ITK-konferenssi | Mennyt

ITK-esitys: Vopeka ja Jopeka, varhaiskasvatuksen digiosaamisen arviointityökalut

Tässä esityksessä kuulet Vopekan ja Jopekan kehityksen kulusta ja kyselyiden nykytilasta sekä ensimmäiset valtakunnalliset tulokset Vopekasta sen alkutaipaleen ajalta.

Tapahtuma alkaa
torstaina, 20.04.2023
klo 12:45

Tapahtuma päättyy
torstaina, 20.04.2023
klo 13:15

Mennyt

Haluatteko kunnassanne kartoittaa varhaiskasvatuksen työntekijöiden ja johtajien digiosaamista ja digitaalista toimintakultturia? Meillä on siihen ratkaisu!

Vopeka ja Jopeka ovat käyttäjälle maksuttomia selainpohjaisia työkaluja, joilla kunnat voivat kartoittaa varhaiskasvatuksen henkilöstön ja varhaiskasvatuksen johtajien digiosaamista, digipedagogiikkaa, digitaalisia oppimisympäristöjä sekä digitaalista toimintakulttuuria ja saada tietoa muun muassa siitä, missä asioissa henkilöstö ja johtajat toivovat vielä koulutusta ja millä tasolla osaaminen ja toimintakulttuuri ovat valtakunnallisessa vertailussa. Vopeka ja Jopeka ovat osa Opeka/Oppika/Ropeka-tuoteperhettä ja niiden kehittämiseen on osallistunut yhteensä 8 eri hankekuntaa ympäri Suomea vuosien 2020-2023 aikana. Kyselyt sijaitsevat Tampereen yliopiston Informaation ja Median tutkimuskeskuksen TRIMin alustalla ja niiden kehittämiseen on saatu rahoitus OPH:lta. Vopekaan voit tutustua osoitteessa vopeka.fi ja Jopekaan osoitteessa jopeka.fi (Jopeka on avoin kaikille käyttäjille 2/2023 alkaen).

Tässä esityksessä kuulet Vopekan ja Jopekan kehityksen kulusta ja kyselyiden nykytilasta sekä ensimmäiset valtakunnalliset tulokset Vopekasta sen alkutaipaleen ajalta. Tervetuloa mukaan kuuntelemaan!