Webinaari |

Digitaalisten palveluiden ja yhteentoimivuuden tuki -työpaketin tietoisku

Tapahtuma alkaa
torstaina, 25.04.2024
klo 15:00

Tapahtuma päättyy
torstaina, 25.04.2024
klo 15:30

Tiesitkö, että varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen sekä vapaan sivistystyön digitalisaation viitekehystyössä pureudutaan myös oppimisen yhteentoimivuuteen? Tässä tietoiskussa kuulet, mistä viitekehyksestä puhutaan, mitä tehdään työpaketissa 3 ja millaista tukea ja tietoa tämä työ voi tarjota sinun työllesi digitaalisten palveluiden tuottajana, suunnittelijana, ylläpitäjänä, hankkijana ja käyttäjänä.

Varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen sekä vapaan sivistystyön viitekehyksen toteutuksen tavoitteena on muodostaa yhteinen suunta digitalisaation kehitykselle opetus- ja kulttuuriministeriön, Opetushallituksen ja toimialan yhteistyönä. Viitekehys määrittää digitalisaation eri toimialueiden periaatteet, tavoitetilan ja toimenpiteet. Työpaketti 3 käsittelee digitaalisen infrastruktuurin, palveluiden ja yhteentoimivuuden kehittämisen tukea. Sen tehtävänä on edistää digitaalista infrastruktuuria ja palveluita kohti toimivaa ja turvallista kokonaisuutta, joka luo pohjan osaamisen kehittämiselle kasvatuksessa ja opetuksessa. Keskiössä ovat kansalliset pelisäännöt ja periaatteet, joilla digitaalisten palveluiden ja ratkaisujen yhteentoimivuus varmistetaan. Hanke ajoittuu vuosien 2023-2027 välille.

Tietoisku on napakka tapa päästä kärryille siitä, mitä kuuluu työpaketille kolme. Pääset lisäksi kärryille siitä, miten itse osallistua ja saada tietoa jatkossakin. Tietoisku on kaikille avoin etätapahtuma 25.4. klo 15-15:30. Voit osallistua sinne tämän linkin kautta (tai liittymällä kokoukseen seuraavilla tiedoilla: kokouksen tunnus 337 639 664 85 ja salasana 7XCAcx). Tietoiskua ei tallenneta, mutta sen materiaalit ovat jälkikäteen saatavissa omalta wikisivultaan: https://wiki.eduuni.fi/x/D9ILGw